brezkompromisna, naravna vina
Brutus
Rebula Brutus
Opis
Barva: globoko zlata, na meji z oranžno
Vonj: kompleksne arome sušenega belega sadja, marelica, začimbe, kamilica, bazilika, smrekova smola
Okus: vino z intenzivnim, karakternim sadnim okusom in taničnostjo in teksturo
Priporočena hrana: kot spremljava belemu mesu, svinjini, teletini in zorjenim sirom ali samo za meditacijo
Temperatura serviranja: 14-16 °C
Način pridelave
Vinograd: Kalehe
Gojitvena oblika: enojni gujot, 4000 trt/ha
Donos: 3000 kg/ha
Vinifikacija: izbrano ročno trgano grozdje specljamo v sode in jagode pustimo v moštu, ki zaradi svojih divjih kvasovk začne vreti spontano. Po končanem vretju sod dopolnimo, grozdne jagode pa pustimo v stiku z vinom do naslednje trgatve (12 mesecev). Šele takrat vino ločimo od jagod in ga v sodu zorimo še eno leto. Stekleničimo ga brez filtriranja.
Parametri vina
-
Alkoholna stopnja
12,5%
-
Kislina
5,72 g/l
-
Sladkorna stopnja
Suho
-
Regija, Država
Goriška Brda, Slovenija
-
Letnik
2019
-
Barva vina
Belo
-
Sorta
Rebula