»Želim, da v vinu začutiš terroir: slanost Jadranskega morja in svežino Julijskih Alp«. Matjaž Četrtič, vinar |
Prizadevamo si razumeti vsako posamezno rastišče in mikroklimo, ki najbolj ustrezata določeni sorti
|
Smo butični, družinski vinarji. Naši temeljni vodili v vinogradu in kleti sta spoštovanje narave in vlaganje v nova znanja. |
Naša vina so slogovno in tehnično dovršena, obenem pa imajo osebno, unikatno noto,
|
Slog vinske hiše Ferdinand danes oblikuje Matjaž Četrtič, agronom, ki je že v otroštvu začutil,
da želi postati vinar. S tem je obudil družinsko tradicijo, saj se je z vinarstvom že zelo uspešno ukvarjala
družina Matjaževega pranonota Ferdinanda.
Matjaž Četrtič – vinar
Leta 1992 je Matjaž kot dijak srednje kmetijske šole pričel obdelovati pradedov največji vinograd. Njegova vizija je bila zgraditi klet, ki bo pridelovala vrhunska briška vina, predvsem iz tukajšnje avtohtone sorte - rebule. Sinu je že od samega začetka zaupal oče Marjan, ki mu je nudil vso moralno in finančno podporo ter se kasneje tudi sam popolnoma predal vinogradništvu. Prve steklenice vina so prišle na trg leta 1997.
Prav v Trstu se je pričelo uspešno sodelovanje dveh mladih vinarjev in študisjkih kolegov z obeh strani Brd. Matjaž Četrtič in Robert Prinčič sta namreč lotila skupnega projekta Sinefinis. Tema, ki je Matjažu v času študija najbolj pri srcu, je bila rebula in njen razvojni
potencial za Brda.
|
Jasmina Četrtič - back office
Jasmina Četrtič je vedno čutila afiniteto do turizma in marketinga zato je po končanem študiju ekonomije v Ljubljani magistrirala na prestižni Univerzi Bocconi v Milanu. Sedaj je njen fokus razvoj blagovnih znamk Ferdinand in Sinefinis ter njunemu trženju doma in v svetu. Veliko pozornosti posveča oblikovanju nepozabnih izkušenj
za goste posestva Ferdinand.
|
Rebula – Rebolium |
Prva in najpomembnejša sorta v kleti Ferdinand je rebula, ki ji posvečamo veliko pozornosti in
|