Vina
Malvazija
Opis
Vinograd: Polje, Birša
Zemlja: opoka
Gojitvena oblika: enojni gujot, 4000 trt/ha
Donos: do 6000 kg/ha
Vinifikacija: ročno trgano grozdje stisnemo pod nizkim tlakom. Mošt ohladimo na 10 °C. Po 24-urnem usedanju čisti mošt pretočimo v posode iz nerjavečega jekla, v katerih povre v vino. Fermentaciji sledi hiter pretok, da vino ohrani sadnost. Brez biološkega razkisa. Vino ustekleničimo poleti v letu po trgatvi.
Barva: nežno limonaste barve.
Vonj: cvetica je srednje poudarjena, po zrelih jabolkih, lupinastih sadežih, gobah dežnikaricah. Pestro. Suho v ustih, z višjo mero kislin, aroma v ustih ponudi tudi zelena jabolka, maslo.
Okus: Malvazija, ki potrebuje čas, da se razvije v ustih, potem je prav lepo okusen. Daljši.
Priporočena hrana: odličen aperitiv, perutnina, ovčetina, riba na žaru.
Temperatura serviranja: 10°C
Način pridelave
Vinograd: Pročno
Zemlja: Opoka
Gojitvena oblika: Kordon speronato, 4000 trt/ha
Donos: do 6000 kg/ha
Vinifikacija: ročno trgano grozdje stisnemo pod nizkim tlakom. Mošt ohladimo na 10 °C. Po 24-urnem usedanju čisti mošt pretočimo v posode iz nerjavečega jekla, v katerih povre v vino. Fermentaciji sledi hiter pretok, da vino ohrani sadnost. Brez biološkega razkisa. Vino ustekleničimo poleti v letu po trgatvi.
Parametri vina
-
Alkoholna stopnja
12,5%
-
Kislina
4,5 g/l
-
Sladkorna stopnja
Suho
-
Regija, Država
Goriška Brda, Slovenija
-
Letnik
2023
-
Barva vina
Belo
-
Sorta
Malvazija