Opis

Barva: globoko zlata, na meji z oranžno
Vonj: kompleksne arome sušenega belega sadja, marelica, začimbe, kamilica, bazilika, smrekova smola
Okus: vino z intenzivnim, karakternim sadnim okusom in taničnostjo in teksturo
Priporočena hrana: kot spremljava belemu mesu, svinjini, teletini in zorjenim sirom ali samo za meditacijo
Temperatura serviranja: 14-16 °C

Način pridelave

Vinograd: Kalehe
Gojitvena oblika: enojni gujot, 4000 trt/ha
Donos: 3000 kg/ha
Vinifikacija: izbrano ročno trgano grozdje specljamo v sode in jagode pustimo v moštu, ki zaradi svojih divjih kvasovk začne vreti spontano. Po končanem vretju sod dopolnimo, grozdne jagode pa pustimo v stiku z vinom do naslednje trgatve (12 mesecev). Šele takrat vino ločimo od jagod in ga v sodu zorimo še eno leto. Stekleničimo ga brez filtriranja.

Parametri vina

  • Alkoholna stopnja

    12,5%
  • Kislina

    5,3 g/l
  • Sladkorna stopnja

    Suho
  • Regija, Država

    Goriška Brda, Slovenija
  • Letnik

    2016
  • Barva vina

    Belo
  • Sorta

    Rebula

Ime

Količina

Cena

Rebula Brutus - 2016
0,75 l
€ 39,00

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Vinska klet Ferdinand; Matjaž Četrtič