Vina
Rebula
Opis
Barva: nežno limonaste barve
Vonj: sortni - Po maslu, rumenih jabolkih, kanček suhih zelišč s prijetno mladostno svežino
Okus: V okusu morda dominira rahla nota po maslu, sicer pa gre za prav okusno aperitivno rebulo. Z dolgim zatonom.
Priporočena hrana: izvrsten aperitiv, lepo spremlja ribje in druge predjedi, ostrige, sushi
Temperatura serviranja: 10 °C
Način pridelave
Vinograd: Polje, Birša
Zemlja: opoka
Gojitvena oblika: enojni gujot, 4000 trt/ha
Donos: do 6000 kg/ha
Vinifikacija: ročno trgano grozdje stisnemo pod nizkim tlakom. Mošt ohladimo na 10 °C. Po 24-urnem usedanju čisti mošt pretočimo v posode iz nerjavečega jekla, v katerih povre v vino. Fermentaciji sledi hiter pretok, da vino ohrani sadnost. Brez biološkega razkisa. Vino ustekleničimo poleti v letu po trgatvi.
Parametri vina
-
Alkoholna stopnja
12,0%
-
Kislina
5,08 g/l
-
Sladkorna stopnja
Suho
-
Regija, Država
Goriška Brda, Slovenija
-
Letnik
2023
-
Barva vina
Belo
-
Sorta
Rebula